Σύσκεψη στην Π.Ε. Αρκαδίας για εργάτες από τρίτες χώρες

Σύσκεψη στην Π.Ε. Αρκαδίας για εργάτες από τρίτες χώρες

Πρόταση προς το υπουργείο Εργασίας για 3.954 εργάτες γης από τρίτες χώρες διαμορφώθηκε στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός στα γραφεία της Π.Ε., στην Τρίπολη, το πρωί σήμερα,  Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων της Περιφερειακής Ενότητας.

Σκοπό της σύσκεψης αποτέλεσε ο καθορισμός των αναγκών στην Π.Ε. Αρκαδίας σε εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες με τη διαδικασία της μετάκλησης.

Οπως είναι γνωστό, η κάθε Περιφέρεια, με βάση το ισχύον θεσμικό καθεστώς, οφείλει να εισηγηθεί στο υπουργείο Εργασίας ανώτατο αριθμό ατόμων σε θέσεις εξαρτημένης ή εποχικής εργασίας, προκειμένου το υπουργείο να προβεί στην έκδοση της αντίστοιχης ΚΥΑ.

Της πρότασης από την κάθε Περιφέρεια, η οποία ισχύει για δύο χρόνια, προηγείται διαβούλευση με εργοδοτικούς, συνεταιριστικούς και λοιπούς φορείς.

Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η πρόταση προς το υπουργείο Εργασίας διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόταση προς το υπουργείο Εργασίας

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top