Σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για την πορεία των έργων στις 12η, 22η και 23η επαρχιακές οδούς

Η εξέλιξη των έργων στις 12η, 22η και 23η επαρχιακές οδούς αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης εργασίας που συγκάλεσε σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πορεία των έργων α) βελτίωσης και συντήρησης της 12ης επαρχιακής οδού Αγιος Ανδρέας – Λογγά – Καλλιθέα – Πύλος, προϋπολογισμού 247.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Π.Ε. Μεσσηνίας και β) συντήρησης, οδικής ασφάλειας και αποκατάστασης κατολισθήσεων στις 22η και 23η επαρχιακές οδούς, στο τμήμα Ανδρούσα – Καλογερόραχη – Λάμπαινα – Τρίκορφο, έργο προϋπολογισμού 339.000 ευρώ,  με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Στη σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι όσον αφορά στην 12 επαρχιακή, έχει ολοκληρωθεί το μέρος των τεχνικών που προβλέπονταν από τη μελέτη, έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κατολίσθησης με αντίστοιχη διαπλάτυνση του δρόμου στην περιοχή της Μηλίτσας, έχει γίνει διαμόρφωση των τάφρων σε μήκος 31 χιλιομέτρων και έχει επίσης κατασκευαστεί επενδυδυμένη τάφρος μήκους 400 μέτρων για την ορθολογική διαχείριση της απορροής των ομβρίων. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατά θέσεις και απομένει πλέον η εργασία διαγράμμισης και σήμανσης.

Οσον αφορά τις παρεμβάσεις στο τμήμα Ανδρούσα – Καλογερόραχη – Λάμπαινα – Τρίκορφο, στις 22η και 23η επαρχιακές οδούς, διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι ασφαλτικές εργασίες και η οριζόντια σήμανση, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται και τα τεχνικά έργα που προβλέπονταν.

Ειδικότερα, τελειώνει η αποκατάσταση της κατολίσθησης στην περιοχή του Λαντζουνάτου και αντιμετωπίζεται η διευθέτηση των ομβρίων με κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ενώ κατασκευάζονται πτερυγιότοιχοι, σε υφιστάμενο τεχνικό έργο για την στερέωση των πρανών της οδού, στην αρχή της 22ης επαρχιακής και μετά τη διασταύρωση προς Αρχαία Μεσσήνη. Τέλος, για το έργο αυτό απομένει να υλοποιηθεί  η κατακόρυφη σήμανση που προβλέπεται.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας, οι ανάδοχοι και οι επιβλέποντες των εν λόγω έργων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top