Σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για τον αναδασμό στον Δήμο Οιχαλίας

Σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για τον αναδασμό στον Δήμο Οιχαλίας

Η προώθηση της διενέργειας αναδασμού για έκταση 30.000 στρεμμάτων στον Δήμο Οιχαλίας αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Κατά την σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας και αρμόδιος για τον αναδασμό Ηλίας Ντονάς, οι προϊστάμενοι της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκος Σκούλικας και του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων Κατερίνα Ξενούλη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, προσδιορίστηκαν επακριβώς οι ενέργειες που απαιτείται να ακολουθηθούν για την προώθηση του αναδασμού, καθώς και το χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα, καθορίστηκαν ενημερωτικές συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας με τους προέδρους των 22 Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής αναδασμού, παρουσία και του αρμοδίου αντιδημάρχου του Δήμου Οιχαλίας. Η πρώτη από αυτές θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά και μέχρι την Τρίτη 20 του μήνα θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Διαβολιτσίου.

Σε δεύτερη φάση, θα καθοριστούν κατά τόπους ενημερωτικές συναντήσεις με κτηματίες των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής αναδασμού. Παράλληλα, ανά Τοπική Κοινότητα, θα καθοριστεί επιτροπή κατάλληλων οριοδεικτών, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην κατάρτιση του απαιτούμενου πίνακα κτηματιών.

Επισημαίνεται, ότι κατά την περίοδο 2001 – 2002 είχαν ληφθεί τρεις αποφάσεις νομάρχη περί διενέργειας αναδασμού σε τρία τμήματα του σημερινού Δήμου Οιχαλίας, που περιελάμβαναν συνολικά 10 Τοπικές Κοινότητες και περίπου 10.000 στρέμματα αναδασωτέας έκτασης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top