Σύσκεψη στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας για μετακλητούς εργαζομένους από τρίτες χώρες

Σύσκεψη στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας για μετακλητούς εργαζομένους από τρίτες χώρες

Ο καθορισμός του μέγιστου αριθμού μετακλητών εργαζομένων από τρίτες χώρες ανά ειδικότητα για τη  διετία 2023 – 2024, στη Μεσσηνία, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 18 Οκτωβρίου , στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, που διοργανώθηκε από την Π.Ε .Μεσσηνίας κατατέθηκαν τα σχετικά στοιχεία ώστε να εκδοθεί η ΚΥΑ από τα αρμόδια υπουργεία.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, όπως επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του ΟΑΕΔ, καθώς επίσης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, αγροτικών συνεταιρισμών, ξενοδόχων, ελαιοτριβών, μελισσοκόμων, κτηνοτρόφων και αλιέων.

Κατά τη σύσκεψη, εξ άλλου, έγιναν σημαντικές διευκρινίσεις σε αρκετά ζητήματα, όπως -μεταξύ άλλων- ότι για τρίμηνη απασχόληση οι ιδιοκτησίες 40 στρεμμάτων ελαιοκομίας δικαιούνται τουλάχιστον 3 εργάτες.

Τονίστηκε, παράλληλα, η σημαντική έλλειψη εργατών γης, παρατέθηκαν όλοι οι προβληματισμοί και οι δυσλειτουργίες των διοικητικών διαδικασιών που δυσχεραίνουν την απασχόληση των μετακλητών και αποφασίστηκε να αποσταλούν προς τα αρμόδια υπουργεία συγκεκριμένες ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση των θεμάτων αυτών.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top