Σύσκεψη στο Κρανίδι στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου Ερμιονίδας

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Πόρτο Χέλι του Δήμου Ερμιονίδας, όπως διαπιστώθηκε σε ευρεία σύσκεψη -με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου, όπως και υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Απριλίου, στο Δημαρχείο, στο Κρανίδι.

Στη σύσκεψη, ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί οι σκηνές στην είσοδο του ξενοδοχείου, οι οποίες διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ υπάρχει και αύξηση της στελέχωσης σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικών των δημόσιων υγειονομικών δομών -ωστόσο, όπως τονίστηκε θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για την πλήρη στελέχωσή τους.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πληρότητα μέσων προφύλαξης από πλευράς δήμου, ο οποίος ανέλαβε να εφοδιάσει και τις αστυνομικές Αρχές, ενώ η Περιφέρεια από την δική της πλευρά έχει αναλάβει τον εφοδιασμό με μέσα προστασίας του προσωπικού του ΕΚΑΒ αλλά και των δομών του δήμου όσον αφορά το προσωπικό του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Παράλληλα, όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας στην βελτίωση του εξοπλισμού στον θάλαμο μόνωσης που λειτουργεί στο εν λόγω Κέντρο, κάτι που θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στην πιο πάνω σύσκεψη, εκ μέρους της Περιφέρειας υπό τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό, μετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο αρμόδιος για θέματα υγείας αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής Υγείας Βασίλης Διαμαντόπουλος. Από την πλευρά του Δήμου Ερμιονίδας πήραν μέρος, ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αριστείδης Μπίμπας, Αγγελική Γιαννικοπούλου – Λούμη και Ελένη Γκαμίλη – Σιάννα, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κρανιδίου Γιάννης Μουστάκας, ο διευθυντής ΕΚΑΒ Πελοποννήσου Σταμάτης Μπακόπουλος, ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ Αργολίδας Βασίλης Οψιμούλης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου κ. Νέζος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την σύσκεψη, οι μετέχοντες σε αυτή επισκέφθηκαν τη δομή φιλοξενίας, στο Πόρτο Χέλι, όπου έγινε έλεγχος των εγκαταστάσεων, των σκηνών και του υλικού, καθώς και των μέτρων ασφαλείας και στη συνέχεια μετέβησαν στο Κ.Υ. Κρανιδίου ,όπου έγινε έλεγχος των εγκαταστάσεων και ακολούθησε συζήτηση με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενώ έγινε και ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και τις ανάγκες του Κέντρου, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την έκτακτη περίσταση που έχει προκύψει.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top