Σύσκεψη στο Ναύπλιο υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για το Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας -υπογραφή συμβάσεων καθαρισμού ρεμάτων

Σύσκεψη στο Ναύπλιο υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για το Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας -υπογραφή συμβάσεων καθαρισμού ρεμάτων

Σε σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, προήδρευσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.

Θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, για την αναλυτική διερεύνηση του οποίου θα συγκληθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη στο Ναύπλιο. Στην εν λόγω προγραμματιζόμενη σύσκεψη θα γίνει λήψη αποφάσεων όσον αφορά την αγορά χώρου όπου θα κατασκευαστεί το Διοικητήριο.

Οπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, η εξέλιξη αυτή προέκυψε καθώς η αναζήτηση χώρου στο στρατόπεδο του Ναυπλίου ναυάγησε, “λόγω του υπέρογκου τιμήματος που ζητήθηκε από το ΓΕΣ να καταβάλει η Περιφέρεια” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Νίκας.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης σήμερα στο Ναύπλιο υπέγραψε τις συμβάσεις δύο εργολαβιών για καθαρισμούς ρεμάτων.

Η μία, δαπάνης 22.617,60 ευρώ, αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τάφρων της περιοχής Σκαφιδακίου από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές σε παρακείμενες καλλιέργειες.

Η δεύτερη σύμβαση, με δαπάνη 19,864,80 ευρώ, αφορά εργασίες καθαρισμού της κοίτης και των πρανών τμήματος των ρεμάτων της Επαρχίας Ναυπλίας (συγκεκριμένα για το Δαφνοπόταμο και το Νέο Ροεινό) από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές σε παρακείμενες καλλιέργειες.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top