Σύσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα με διευθυντές ΔΑΟΚ –  θεσμοθετεί βραβεία για την βιολογική παραγωγή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα με διευθυντές ΔΑΟΚ -  θεσμοθετεί βραβεία για την βιολογική παραγωγή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 13 Απριλίου με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου.

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της εαρινής πατάτας, εν όψει της συγκομιδής της και αποφασίστηκε να διενεργηθούν εντατικοί έλεγχοι, με στόχο την αποφυγή πιθανών ελληνοποιήσεων, οι οποίες ενέχουν άμεσες συνέπειες για το εισόδημα των τοπικών παραγωγών.

Παράλληλα συζητήθηκαν και οι έλεγχοι που θα δενεργηθούν εν όψει του Πάσχα και στα υπόλοιπα προϊόντα, με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων των Διευθύνσεων ΑΟΚ, Ανάπτυξης και Υγείας. Ειδικότερα για το κρέας, οι έλεγχοι θα διενεργηθούν στα σφαγεία αλλά και στα σημεία τελικής διάθεσης του προϊόντος, με στόχο την προστασία του καταναλωτή.

 

ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΒΡΑΒΕΙΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Επίσης, στη χθεσινή σύσκεψη, συζητήθηκε το θέμα των βραβείων βιολογικής παραγωγής που θεσμοθετεί -για πρώτη φορά από φέτος- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων έργων, βιώσιμων πρωτοβουλιών και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της βιολογικής παραγωγής.

Τα βραβεία αυτά είναι μη χρηματικά και τα προϊόντα που θα βραβευτούν θα τύχουν ιδιαίτερης δημόσιας προβολής και αναγνώρισης.

Οι κατηγορίες των βραβείων είναι:

  • Βραβείο καλύτερου παραγωγού βιολογικών γεωργικών προϊόντων και βραβείο καλύτερης παραγωγού βιολογικών γεωργικών προϊόντων
  • Βραβείο καλύτερης βιολογικής Περιφέρειας
  • Βραβείο καλυτέρου βιολογικού δήμου
  • Βραβείο καλύτερης βιολογικής “Βιοπεριφέρειας”
  • Βραβείο καλύτερης μικρομεσαίας βιολογικής επιχείρησης
  • Βραβείο καλύτερου/καλύτερης εμπόρου λιανικής πώλησης βιολογικών προϊόντων
  • Βραβείο καλύτερου βιολογικού εστιατορίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματα τους έως τις 8 Ιουλίου στον ιστότοπο της ΕΕ.

Από τον αντιπεριφερειάρχη, δόθηκε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες η οδηγία να προβούν στη συστηματική ενημέρωση όλων των παραγωγών καθώς και των επιχειρήσεων βιολογικών προϊόντων της Περιφέρειας, προκειμένου να κατατεθούν αιτήματα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top