Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας

Σε σύσκεψη με τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου προήδρευσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

“Πλέον υπάρχει μια συγκροτημένη νομική ομάδα στην Περιφέρεια -ήδη υπηρετούν από 2 νομικοί στην έδρα και στην Π.Ε. Αργολίδας και από ένας στις Π.Ε. Κορινθίας και Λακωνίας, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη δικηγόρου και στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Σύνολο δηλαδή 8 νομικών με πάγια αντιμισθία και με σχέση έμμισθης εντολής, μαζί με την προϊσταμένη” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η εν λόγω ομάδα χειρίζεται πλέον όλες τις υποθέσεις:

“Η δαπάνη για τα νομικά ζητήματα έχει μειωθεί πάρα πολύ, το κόστος είναι μόλις στο ¼ συγκριτικά με παλαιότερα” τόνισε ο Π. Νίκας.

Στη σημερινή σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι τελούν σε εκκρεμότητα πάνω από 300 υποθέσεις και από την πλευρά του περιφερειάρχη δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για την διεκπεραίωσή του -“πρώτη οδηγία είναι να δίνεται προτεραιότητα στην δυνατότητα επίλυσης των διαφορών εξωδικαστικά” δήλωσε ο περιφερειάρχης, ενώ για τις σημαντικές υποθέσεις θα συνεδριάζει η νομική ομάδα προκειμένου να καθορίζεται η ακολουθητέα διαδικασία.

Η σύσκεψη με τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα έχουν επικαιροποιηθεί οι σχετικοί πίνακες και θα έχουν μπει σε προτεραιότητες οι εκκρεμείς υποθέσεις -με χαρακτηρισμούς (α) για τα κρίσιμα θέματα, (β) για τα λιγότερα κρίσιμα και (γ) για τις υποθέσεις τυπικού χαρακτήρα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top