Σύσκεψη του ΣΟΠΠ Λακωνίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών

Σύσκεψη του ΣΟΠΠ Λακωνίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών

Με αντικείμενο την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2023 συνεδρίασε χθες Πέμπτη 11 Μαΐου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη, το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λακωνίας, υπό τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη  Θεόδωρο Βερούτη.

Αντικείμενο της συνεδρίασης -στην οποία συμμετείχε επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Νίκωνας Τζινιέρης- αποτέλεσαν η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων που διαθέτουν οι φορείς για την υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η διασφάλιση επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και οργάνων για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, ο συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, ο σχεδιασμός υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και  η συμβολή της Περιφέρειας με 13 υδατοδεξαμενές που τοποθετήθηκαν ήδη στην Π.Ε. Λακωνίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα επάρκειας νερού σε περίπτωση κατάσβεσης.

Αφού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα λήψης όλων των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης ζήτησε την ετοιμότητα και την απρόσκοπτη επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών δασικής πυρκαγιάς και  από τις υπηρεσίες της  Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών καθαρισμού των πρανών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, τόσο με τα μηχανήματα έργου της Π.Ε. Λακωνίας, όσο και με τις εργολαβίες που έχουν προβλεφθεί.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Λακωνίας, συμμετείχαν επίσης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Κώστας Γόντικας, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Πελοποννήσου δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ανατολικής Μάνης Παναγιώτης Τσιριγώτης, η δήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μονεμβασίας Γιάννης Σουρλάς, ο εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης Νίκος Παναγάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας Γιώργος Πουλοκέφαλος -και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Αστυνόμος Α΄ Αριστέα Μαρούλη, ο Λιμενάρχης Γυθείου πλωτάρχης Θεόδωρος Μοτσάκος, η Λιμενάρχης Νεάπολης – Βοιών πλωτάρχης Βασιλική Χριστοφοράκη, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ αντισυνταγματάρχης Σπύρος Γκίκας, ο διευθυντής Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος, οι εκπρόσωποι της ΕΦΑΛΑΚ Ευαγγελία Πάντου, Κωνσταντίνα Ντουβή και Θανάσης Δούβρης, ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλίας Πανταζόπουλος, ο εκπρόσωπος Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Λακωνίας Λεωνίδας Κυλιντηρέας, η αναπλητώτρια προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικλης Μέριμνας Λακωνίας Παναγιώτα Φλεβαράκη, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Λακωνίας Γιώργος Παναγόπουλος, ο υπάλληλος του Γραφείου ΠΑΜ – ΠΣΕΑ Λακωνίας Γιάννης Σιδέρης, η εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Μαρία Ντούνια, ο εκπρόσωπος της “Μορέας” ΑΕ Βασίλης Νικολαρόπουλος, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Πολυτίμη Σταθάκου, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Νομού Λακωνίας Νίκος Χαραλαμπάκος και Δημήτρης Λαγός και ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γιώργος Κονιδιτσιώτης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top