Συσκέψεις υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για την πορεία του τεχνικού προγράμματος στις Π.Ε.

Η λεπτομερής εξέταση της πορείας του φετινού τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας, αποτέλεσε το αντικείμενο των συνεργασιών που -μέσω τηλεδιάσκεψης- είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου με τους κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες.

Στις τρεις διαδοχικές συναντήσεις, ο περιφερειάρχης -μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της έδρας- ανέλυσε την πορεία των έργων στην κάθε μία από τις πιο πάνω Π.Ε. με τους αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Μαλτέζο, Χρήστο Λαμπρόπουλο και Θεόδωρο Βερούτη καθώς και τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Τ.Ε. της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

“Με δεδομένο ότι φέτος, αλλά και το 2021, θα διατεθούν ελάχιστα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), εξετάστηκαν σε κάθε Π.Ε. τα προς ένταξη έργα και τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η διαπίστωση που προέκυψε ήταν -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- “πολλά έργα στάσιμα, άρα χρήματα αναξιοποίητα”.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι όπου διαπιστώθηκαν κωλύματα δόθηκαν οδηγίες για το ξεπέρασμά τους. Τόνισε δε, ότι η κατεύθυνση είναι να προωθηθούν μεγάλα έργα και επισήμανε ότι στη λήψη της σχετικής απόφασης κρίσιμο ρόλο θα παίζει η σχέση κόστους – οφέλους του κάθε έργου, όπως επίσης και η ουσιαστική συμβολή του στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής.

Ανάλογες τηλεσυσκέψεις για τα έργα του τεχνικού προγράμματος στις Π.Ε. Κορινθίας και Μεσσηνίας, θα έχει ο περιφερειάρχης αύριο Πέμπτη με τους αντιπεριφερειάρχες Τάσο Γκιολή και Στάθη Αναστασόπουλο αντίστοιχα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top