Σωστικές εργασίες σε δύο βυζαντινά μνημεία στην Δυτική Μάνη ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού

Την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης σε δύο βυζαντινά μνημεία, στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης, ενέκρινε με σχετικές αποφάσεις της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο του έργου “Αποκατάσταση πυρόπληκτων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας”.

Συγκεκριμένα, οι δύο σχετικές αποφάσεις αφορούν, η μία στο καθολικό της μονής του Αγίου Νικολάου στη θέση Μαυρινίτσα των Σωτηριανίκων και η δεύτερη στον ναό των Αγίων Θεοδώρων στον Κάμπο Αβίας.

Οι εργασίες, που θα γίνουν απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την ΕΦΑ Μεσσηνίας, προβλέπουν στη μονή Αγίου Νικολάου άμεσες σωστικές εργασίες συντήρησης και στερέωσης των τοιχογραφιών με δαπάνη 24.800 ευρώ και στον ναό των Αγίων Θεοδώρων άμεσες σωστικές εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών και του ξυλόγλυπτου τέμπλου με δαπάνη 49.600 ευρώ.

 

Τις δύο σχετικές αποφάσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

-339438 -Έγκριση εκτέλεσης του υποέργου 11 «ΚΑΘΟΛΙΚΟ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΥΡΙΝΙΤΣΑ ΣΩΤΗΡΙΑΝΙΚΩΝ» του έργου «Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Μνημείων και Αρχαιολογικών Χώρων

– 339079 -Έγκριση εκτέλεσης του υποέργου 9 «Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΑΜΠΟΥ ΑΒΙΑΣ» του έργου «Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Μνημείων και Αρχαιολογικών Χώρων αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαiωτήτων

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top