Στα 22 τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε 22 συνολικά ανέρχονταν σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι.

Από τα εν λόγω κρούσματα, τα 8 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (τα 4 διασωληνωμένα και τα υπόλοιπα 4 σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη), τα 11 βρίσκονται σε κατ’ οίκον ιατρική παρακολούθηση, τα 2 αποθεραπεύτηκαν, ενώ ένας συνάνθρωπός μας απεβίωσε, όπως είπε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -προς τις οποίες η Περιφέρεια, όπως είπε, έχει προβεί στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού αξίας πάνω από 500.000 ευρώ- τόνισε ότι “μετά την πανδημία χρειάζεται να δούμε τα θέματα στον τομέα υγείας, καθώς σε αυτόν, ως Περιφέρεια, είμαστε στο μέτριο ή και κάτω από το μέτριο αναφορικά με τις υποδομές”.

Δεσμεύθηκε δε ότι στο πλαίσιο αυτό θα διατεθούν 15 με 20 εκ. ευρώ “για την αναβάθμιση των υποδομών των νοσοκομείων μας”, ενώ με την αφορμή αυτή εξέφρασε ευχαριστίες προς τις οικογένειες Καρέλια, Κωνσταντακόπουλου και Κωστόπουλου -αλλά και άλλους- οι οποίες προσέφεραν γενναιόδωρες συνδρομές στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας τόνισε την ανάγκη, αυτή την δύσκολη περίοδο, να σταθούν όλες οι δομές της πολιτείας “δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κατάσταση αυτή”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εξ άλλου, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται δύο νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για τα αναφερόμενα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε εικοσιδύο (22) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)*      αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)**     αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκαπέντε άνδρες (15) και επτά γυναίκες (7).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και οκτώ (8) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ενας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Δελτίο τύπου 9.4.2020

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top