Σταθεροποιημένη η κατάσταση της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σταθεροποιημένη εμφανίζεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η κατάσταση αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που οι 13 περιφερειάρχες της χώρας μας είχαν το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκα Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, οι περιοχές της Περιφέρειας με “βαθύ κόκκινο” όπως η Αργολίδα, η Αρκαδία και η Κορινθία παρουσιάζουν σταθεροποίηση στον αριθμό των περιστατικών, ιδιαίτερα η δεύτερη. Οσον αφορά τη Μεσσηνία, η γενική κατάσταση αναφέρεται ως καλή αν και εμφανίζεται μια τάση για μικρή αύξηση περιστατικών. Σε καλό επίπεδο, τέλος, φαίνεται ότι βρίσκεται η Λακωνία.

Από όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη για την συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα που εξαγγέλλονται για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊου, επισημάνθηκε η ικανοποιητική πορεία των εμβολιασμών και το σταδιακό “χτίσιμο” της ανοσίας, ενώ εξάρη ο ρόλος του δημόσιου συστήματος υγείας και η αυταπάρνηση των λειτουργών του, με τον περιφερειάρχη να προσθέτει ότι συμβολή σημαντική υπάρχει και από την πλευρά των ιδιωτών γιατρών οι οποίοι φροντίζουν όσους οικουρούν.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top