Στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, συζήτηση για το Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας

Συζήτηση επί της προμελέτης για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω κτήριο, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αργά το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Π.Ε. Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας.

Οπως έχει γνωστοποιήσει ο Π. Νίκας, η προμελέτη και η μελέτη για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου κτηρίου ππροσφέρεται δωρεάν από την ΤΕΜΕΣ, ενώ το εν λόγω έργο κρίνεται απολύτως απαραίτητο δεδομένης της παλαιότητας του οικοδομήματος, η οποία έχει ως συνέπεια αρκετά λειτουργικά προβλήματα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί και η παρουσία αμιάντου σε ορισμένα τμήματά του.

Αναφερόμενος ο περιφερειάρχης σήμερα το μεσημέρι γενικότερα στο θέμα της στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου, έκανε λόγο και πάλι για ακατάλληλα κτήρια, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν προσβασιμότητα, ενώ στάθηκε και πάλι στο ποσόν των 1.800.000 ευρώ που καταβάλλονται κάθε χρόνο για ενοίκια.

Σημείωσε, τέλος, ότι όσον αφορά την Τρίπολη απομένουν μόνον οι τυπικές διαδικασίες για την παραχώρηση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην Περιφέρεια 6.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων στο στρατόπεδο της Τρίπολης, όπου θα μετακινηθούν οι υπηρεσίες της στην αρκαδική πρωτεύουσα ενώ ανάλογοι χώροι θα παραχωρηθούν και στο στρατόπεδο του Ναυπλίου, οι οποίοι σήμερα εξετάστηκαν από στελέχη του υπουργείου και μηχανικούς της Περιφέρειας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top