Στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την ερχόμενη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου

Ηγετικά στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo επισκέπτονται την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ερχόμενη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

Οπως έγινε γνωστό, θα γίνουν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την δημιουργία στη Μεγαλόπολη ενός εκθεσιακού κέντρου- ”αντένα” της Helexpo στη νότια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, εξ άλλου, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης και στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ – Helexpo και της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), με σκοπό την υλοποίηση παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Το μνημόνιο υπέγραψαν από την πλευρά της ΔΕΘ – Helexpo ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων της σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης και από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μουσουρούλης.

Στο πλαίσιο του μνημονίου οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία στη Μεγαλόπολη του Πολυχώρου με την επωνυμία “Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου” (ΜΕΚΕΠΠ), στόχος του οποίου θα είναι η προώθηση της ισόρροπης οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης. Ειδικότερα, θα φιλοξενεί επιχειρηματικές συναντήσεις, επιχειρηματικά συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις και ποικιλόμορφα πολιτισμικά γεγονότα, όπως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θεματικά πάρκα κ.α.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top