Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της δεύτερης συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής για το ΣΔΑΜ Μεγαλόπολης – Δυτικής Μακεδονίας

Μεγαλόπολη

Τη συμμετοχή του δημάρχου Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλου στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) εισηγήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης στην πρόσφατη συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου, στις 30 του περασμένου Απριλίου υπό την προεδρία του Κωστή Μουσουρούλη.

Στην εν λόγω συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα εξής:

-Διοργάνωση συνάντησης μεταξύ των Ειδικών Υπηρεσιών ΕΣΠΑ, των ΕΥΔ των Περιφερειών, της ΕΥΔ του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), της Ειδικής Υπηρεσίας Θεσμικής Υποστήριξης, και της ΑΝΚΟ (Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας) με τη ΔΕΔΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα με τα τεύχη δημοπράτησης το οποίο επηρεάζει τα έργα φυσικού αερίου.

-Αποστολή επιστολής από τους περιφερειάρχες στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα.

-Διενέργεια κλειστής τηλεδιάσκεψης για τα αγροτικά ζητήματα και επεξεργασία πρότασης από τους περιφερειάρχες προκειμένου να υποβληθεί επίσημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

-Πρόσκληση φορέων – δημάρχων εν ευθέτω χρόνω, όταν κριθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε νωρίτερα ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με τις ημερομηνίες κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων, σημείωσε τη σημασία που αποδίδεται στις ΑΠΕ (Περιφέρεια 2η σε ανεμογεννήτριες και 3η σε φωτοβολταϊκά), υπογράμμισε ότι το φυσικό αέριο το οποίο σχεδιάζεται για την Μεγαλόπολη είναι ορυκτό καύσιμο και αναφέρθηκε και στον πρωτογενή τομέα (κτηνοτροφία, γεωργία, βιομάζα).

Επανέλαβε δε ότι καταρτίζεται τοπικό masterplan το οποίο θα κατατεθεί ως πρόταση προς τη Συντονιστική Επιτροπή, ενώ συμφώνησε με την αξιοποίηση του ΚΕΠΕ για την παροχή στοιχείων εν όψει της κατάρτισης του ΕΣΠΑ. Τέλος, πρότεινε τη συμμετοχή του δημάρχου Μεγαλόπολης στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής.

Στην συνεδρίαση αυτή μετείχαν επίσης , ο γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, o περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Γιώργος Στάσσης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Ακόμα, από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετείχαν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος και οι πρόεδροι της Αρκαδία Α.Ε. Παναγιώτης Μπούρας και Αρκαδία2020 ΤΑΠ ΤοΚ ΑΜΚΕ Μανώλης Σκαντζός.

Η επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής  για το ΣΔΑΜ είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά, το πρακτικό της δεύτερης συνεδρίασης της Σ.Ε. για το ΣΔΑΜ μπορείτε να το δείτε εδώ:

Πρακτικό της δεύτερης συνεδρίασης της Σ.Ε. για το ΣΔΑΜ

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top