Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Συντονιστικής Επιτροπής για το ΣΔΑΜ Μεγαλόπολης και Δυτικής Μακεδονίας

Μεγαλόπολη

Την υποστήριξή του στην ανάπτυξη των έργων φυσικού αερίου και φωτοβολταϊκών στην περιοχή της Μεγαλόπολης αλλά και ευρύτερα, καθώς και της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην πρόσφατη συνεδρίαση (22 Απριλίου) της Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή, των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της αποκατάστασης του πεδίου ανάλογα με την μετέπειτα χρήση του.

Αυτά προκύπτουν από τα πρακτικά της πιο πάνω συνεδρίασης, τα οποία δίνει στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα εξής:

-την εκπόνηση μελέτης με χρηματοδότηση από την ΕΕΣΥΠ με σκοπό την κατάρτιση του masterplan η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τέλος Μαΐου με διάρκεια έξι μηνών

-την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με πόρους της Τεχνικής Βοήθειας για την κατάρτιση του μεταβατικού προγράμματος για το 2020 – 2022

-τη χρήση μελετών ΙΟΒΕ και ΙΕΝΕ με στοιχεία αποτύπωσης υφιστάμενης κατάστασης και προβλέψεων,

-τη συμμετοχή των περιφερειαρχών στην Ομάδα Χάραξης Πολιτικής για το ΕΠ 2021 – 2027, καταρχήν με κατάθεση προτάσεων εντός 10 ημερών σχετικά με τις επενδύσεις και τις δράσεις ανθρώπινου δυναμικού. Οι περιφερειάρχες μπορεί να αξιοποιήσουν τη συνδρομή του ΚΕΠΕ για την επεξεργασία ευρύτερα των εισηγήσεων τους,

-την οργάνωση επιμέρους συναντήσεων του Συντονιστή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ για θέματα χρήσεων γης, εκτίμηση των αποκαταστάσεων σε όρους χρόνου και κόστους, καθώς και του Συντονιστή με τους περιφερειάρχες για τα έργα τηλεθέρμανσης.

Σημειώνεται ότι η πιο πάνω επιτροπή, της οποίας είναι μέλος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας -όπως και ο ομόλογός του Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης-, συνεδριάζει και πάλι το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου.

 

Το πλήρες κείμενο των πρακτικών της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στις 22 Απριλίου, μπορείτε να το δείτε εδώ:

Πρακτικό 1ης Επιτροπής

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top