Στην χαλαζόπληκτη περιοχή της Τριφυλίας, την ερχόμενη εβδομάδα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Τις περιοχές της Τριφυλίας που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση χθες Τρίτη 17 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, από κοινού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, οι ζημιές στην παραγωγή στις χαλαζόπληκτες περιοχές της Γαργαλιάνων και Φιλιατρών είναι ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έχει από την ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Ειδικότερα, από την χαλαζόπτωση και τις βροχοπτώσεις χθες 17 Οκτωβρίου προξενήθηκαν ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, στα θερμοκήπια και στα υπαίθρια κηπευτικά σε περιοχές της Τριφυλίας και συγκεκριµένα, α) στην ΔΚ Γαργαλιάνων από έως Τσίκουζα, στην ΤΚ Λεύκης και στην ΤΚ Βάλτας και β) στην ΔΕ Φιλιατρών στιςΤΚ Εξοχικού και Χαλαζονίου.

Οι ζημιές, όπως σημειώνεται στο σχετικό σημείωμα της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ήταν µεγάλες και το ποσοστό ζημιάς στις περιοχές αυτές είναι μεγαλύτερο του 50%, ενώ οι ζημιές δεν αφορούν µόνο την καρπόπτωση, αλλά και στον ελαιόκαρπο που παρέμεινε στα ελαιόδεντρα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top