Στην εκδήλωση τιμής για τον Ιωάννη Γιαννόπουλο παρέστη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Την εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Αρκά Ιωάννη Γιαννόπουλου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο Ι. Γιαννόπουλος ήταν ο πρώτος δάσκαλος αλλά και ιδρυτής του πρώτου Ελληνικού σχολείου στην Αμερική, το 1760.

Την αποψινή εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Τρίπολης, το Νομικό του Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ο Αρκάς καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης, που έχει φιλοτεχνήσει την προτομή του Ιωάννη Γιαννόπουλου, η οποία θα τοποθετηθεί στην Φλόριντα των ΗΠΑ -στον χώρο του σχολείου που ίδρυσε ο Ι. Γιαννόπουλος και πλέον αποτελεί μουσείο.

Η εν λόγω εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, του ΝΠΔΔ του δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

ΛΗΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, παρευρέθηκε και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ για την λήξη των προβολών που έγιναν στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Οι προβολές που έγιναν στην Τρίπολη στο πλαίσιο του εν λόγω φεστιβάλ ξεκίνησαν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκαν χθες

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο ενότητες, μία πρωινή εκπαιδευτική με 11 ντοκιμαντέρ που απευθυνόταν στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής και μία απογευματινή με 20 ντοκιμαντέρ για το ευρύ κοινό.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top