Στην Κόρινθο η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Στην Κόρινθο η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Την κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας που βρίσκεται στην Κόρινθο επισκέφθηκαν την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης και Αθηνά Κόρκα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Κορινθίων έχοντας επιδείξει υψηλή κοινωνική ευαισθησία και με την πεποίθηση πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, εξασφάλισαν την ένταξή τους στο πρόγραμμα που υλοποιεί το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας “Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου”.

Ολες οι γυναίκες του Δήμου Κορινθίων, εξετάζονται δωρεάν από το κλιμάκιο των γιατρών της κινητής μονάδας στο Τεστ Παπανικολάου και της Ψηφιακής Μαστογραφίας.

Το πρόγραμμα δράσης θα υλοποιηθεί και στους έξι δήμους του Νομού Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του κάθε δήμου.

Ο Τ. Γκιολής αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους και τόνισε μεταξύ άλλων -με την ιδιότητά του ως γιατρός- πως “ο προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου. Προλαμβάνει εκ των προτέρων με την έγκαιρη διάγνωση, τα πρώτα στάδια της ασθένειας, αποτρέποντας  αρνητικές καταστάσεις και συνέπειες και κάνοντας την οποιαδήποτε απαιτούμενη θεραπεία, αποτελεσματική. Η πρόληψη σώζει ζωές”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top