Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα και αύριο ο διεθνής ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας “ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023”

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα και αύριο ο διεθνής ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας “ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023”

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζεται από σήμερα Πέμπτη 4 μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο 6 Μαΐου, ο διεθνής ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας “ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023”, με τους 120 αθλητές να ξεκινούν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι από τις Μυκήνες και να τερματίζουν νωρίς το απόγευμα στην Καλαμάτα.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συνδράμει με 20.000 ευρώ την διεθνή αυτή διοργάνωση, αποβλέποντας αφ’ ενός στην διάδοση του αθλήματος της ποδηλασίας και αφ’ ετέρου στην προβολή μιας περιοχής της πατρίδας μας με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και πληθώρα μνημείων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο αυτής της διεθνούς διοργάνωσης -η οποία ξεκίνησε στις 2 του μήνα στην Κρήτη- οι ποδηλάτες στην διάρκεια του σημερινού 2ου ετάπ κάλυψαν συνολικά 178,3 χιλιόμετρα στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας και ξεκινώντας από τις Μυκήνες διέσχισαν περιοχές όπως η Τίρυνθα, το Ναύπλιο, ο Αχλαδόκαμπος, η Τρίπολη, οι Βίγλες, η Μεγαλόπολη και τα Παραδείσια, πριν τερματίσουν στην Καλαμάτα.

Στον αγώνα παίρνουν μέρος 17 επαγγελματικές ομάδες (έξι της κατηγορίας UCI Pro Tour και 11 της κατηγορίας Continental Team), καθώς και οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Κύπρου και των ΗΠΑ Κ23.

Στον τερματισμό του σημερινού 2ου ετάπ στην Καλαμάτα παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων Στάθης Αναστασόπουλος, Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, ο εντεταλμένος για θέματα Πολιτικής Προστασίας περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος κ.α.

 

ΣΤΗΝ ΠΥΛΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το αυριανό 3ο ετάπ του ποδηλατικού γύρου, μήκους 153 χιλιομέτρων, θα διεξαχθεί στη Μεσσηνία, θα ξεκινήσει από την παραλία Navarino Dunes, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και θα κατευθυνθεί νότια, περνώντας από την Γιάλοβα, την Πύλο, τη Μεθώνη, την Φοινικούντα, την Κορώνη, τον κρατικό αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, την Αρχαία Μεσσήνη, τον Μελιγαλά για να τερματίσει στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας.

Τέλος, το Σάββατο 6 Μαΐου, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν το 4ο ετάπ επίσης από την παραλία Navarino Dunes και θα κατευθυνθούν βόρεια προς Ικλαινα, Γαργαλιάνους, στη συνέχεια κατά μήκος του Κυπαρισσιακού Κόλπου μέχρι τη λίμνη του Καϊάφα και συνέχεια ώς τις νότιες παρυφές του Πύργου, όπου θα στρίψουν ανατολικά με κατεύθυνση την Αρχαία Ολυμπία, στον χώρο της οποίας θα γίνει ο τερματισμός του “ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top