Στην Τρίπολη αύριο Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Την Τρίπολη επισκέπτεται αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία στις 10.30 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και του υπουργείου.

Για την προετοιμασία της εν λόγω επίσκεψης, συγκλήθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στην Περιφέρεια, ευρύτατη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη ώστε η υπουργός να έχει -κατά την αυριανή συνάντηση- όλη την αναγκαία πληροφόρηση.

Στη σημερινή σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό, εξετάστηκαν όλα τα πολιτιστικού ενδιαφέροντος έργα και κατηριοποιήθηκαν, με κριτήριο ποια βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και ποια διαθέτουν ώριμες μελέτες και έγκριση από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).

Παράλληλα, στην ίδια σύσκεψη προσδιορίστηκε η πίστωση την οποία από εδώ και πέρα μπορεί να διαθέσε η Περιφέρεια για έργα πολιτιστικού χαρακτήρα και η οποία ανέρχεται σε περίπου 16.000.000 ευρώ, από τα οποία τα 11 προέχρονται από το ΠΕΠ.

Η εισήγηση που διαμορφώθηκε είναι η κατανομή της πιο πάνω πίστωσης να γίνει όσο το δυνατόν ισόποσα στους πέντε νομούς, για έργα στα οποία συμπεριλαμβάνονται αρχαία θέατρα, μουσεία και ναοί υστεροβυζαντινής περιόδου.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης αναφορικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο εξής η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χρηματοδοτεί μόνο εκδηλώσεις ποιότητας, όπως αθλητικές, λόγου, τέχνης καθώς και συνέδρια, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις θα προβάλουν τις συγκεκριμένες πειροχές στις οποίες διοργανώνονται.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας έδωσε οδηγία προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να υποβάλλουν εισήγηση με 10 έως 15 εκδηλώσεις ανά νομό, με τον πιο πάνω χαρακτήρα, προκειμένου να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός, αλλά και να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση των διοργανωτών.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top