Στήριξη από την Περιφέρεια στην Αερολέσχη Καλαμάτας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την προσπάθεια της Αερολέσχης Καλαμάτας, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αναφερόμενος στο αίτημα που ο εν λόγω σύλλογος διατυπώνει σε έγγραφό του και το οποίο αφορά στην θεσμοθέτηση ως αεραθλητικού κέντρου του χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται στο αλεξίπτωτο πλαγιάς -το γνωστό παραπέντε.

Η μέχρι τώρα μη θεσμοθέτηση προσκρούει σε κατά βάση γραφειοκρατικού τύπου ζητήματα και προς αυτή την κατεύθυνση η Αερολέσχη ζητεί την συνδρομή της Περιφέρειας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η Αερολέσχη Καλαμάτας στο έγγραφό της:

“Η Αερολέσχη Καλαμάτας είναι ένας δραστήριος σύλλογος που αριθμεί πολλά και ενεργά µέλη και δραστηριοποιείται κυρίως στο αλεξίπτωτο πλαγιάς (γνωστό και ως παραπέντε).

Μέσα απὀ αυτή τη δραστηριότητα κάποια από τα µέλη µας εκπαιδεύονται και γίνονται χειριστές αλεξιπτὠτου πλαγιάς, ενώ άλλα µέλη, αλλά και απλοί πολίτες, πραγματοποιούν διθέσιες πτήσεις εθισμού και γνωρίζουν το παραπέντε µέσα από αυτές. Οπως γνωρίζετε, η απογείωση γίνεται από την Ανω Βέργα και η προσγείωση στο τέρµα της οδού Ναυαρίνου.

Τα τελευταία χρόνια προσπαθούµε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω και να

κεφαλαιοποιήσουµε την εμπειρία και τις γνώσεις που έχουµε αποκτήσει σε αυτόν τον τοµέα για τις επόμενες γενιές, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της µοναδικά όμορφης περιοχής µας, αλλά και ενός εντυπωσιακού αθλήµατος, που συνδέει το βουνό µε τη θάλασσα, µε τον πιο άμεσο τρόπο”.

Θα θέλαμε, καταλήγει η Αερολέσχη Καλαμάτας, “να ενώσουµε τις δυνάμεις µας, για να διεκδικήσουμε ο χώρος που πραγματοποιούµε τις πτήσεις µας να είναι νόµιµος και να χαρακτηριστεί αεραθλητικό Κέντρο”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top