Στις 30 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει η Επιτροπή για το Βραβείο Φωτέα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, η Επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει συνολικά 32 υποψήφια βιβλία για το Βραβείο Φωτέα 2019 – 2020.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βραβείο -με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ- απονέμεται στην μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη της Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα.

Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο και αναφέρεται σε βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού -με θεματικό περιεχόμενο από όλους τους τομείς της σκέψεως, όπως πολιτική και κοινωνία, φιλολογία, φιλοσοφία, θεολογία, λογοτεχνική κριτική-, το οποίο, όσον αφορά τον φετινό διαγωνισμό, θα πρέπει να έχει εκδοθεί από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020.

Την Επιτροπή του Βραβείου αποτελούν οι α) Χρύσα Μαλτέζου (ως πρόεδρος) ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και τακτικό μέλος Ακαδημίας Αθηνών, β) Σοφία Καπετανάκη επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, γ) Νικόλαος Μηλιώνης μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου, δ) Παναγιώτης Νίκας περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ε) Γιώργος Ανδρειωμένος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top