Στις “δεκάδες προγραμματικές συμβάσεις για τον κάθε πικραμένο” κατά την προεκλογική περίοδο απέδωσε ο Π. Νίκας την ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

“Η ένταση που είχαμε στην έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη, συνδέεται με μικροέργα της προεκλογικής περιόδου” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην Τρίπολη.

“Θα τα αξιολογήσουμε όλα, όσα έργα έχει υποσχεθεί η προηγούμενη περιφερειακή αρχή κατά την προεκλογική περίοδο, αυτές τις δεκάδες προγραμματικές συμβάσεις για τον κάθε πικραμένο. Ο,τι ζήταγε ο καθένας, ακόμα και ασφαλτοστρώσεις μέσα σε πόλεις και χωριά, αγροτικούς δρόμους, συντήρηση σε κλειστά σχολεία χωρίς παιδιά… Επιτρέπεται αυτό, να συντηρούμε πρώην σχολεία, χωρίς παιδιά και να έχουμε προβλήματα στεγάνωσης σε ανοιχτά σχολεία με παιδιά; Τα κλειστά ας τα συντηρήσει οποιος δήμος θέλει να έχει ένα πολιτιστικό κέντρο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας επανέλαβε ότι η πολιτική της νέας περιφερειακής αρχής “είναι να προωθούμε μεγάλα έργα τα οποία συνδέονται κυρίως με τις αρμοδιότητές μας, δηλαδή βελτίωση του επαρχιακού και του εθνικού οδικού δικτύου, έργα άρδευσης, λιμνοδεξαμενές – αυτό που είναι το κύριο καθήκον μας. Τα άλλα είναι δουλειά των δήμων, όπως η υποστήριξη των μικροεκδηλώσεων (κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών) ή έργα που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους. Και υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για αυτό στους δήμους, όπως το πρόγραμμα “Φιλόδημος” που είναι καλύτερο από κάθε προηγούμενο πρόγραμμα”.

Οπως σημείωσε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης, “είναι εύκολο να ζητάς από κάπου χρήματα και εν πάση περιπτώσει να προχωρεί τα έργα σου κάποιος άλλος. Ομως στην Περιφέρεια δεν έχουμε υπηρεσίες να μπορούν να κάνουν τις απαιτούμενες μελέτες. Πήγαμε πίσω στο ΕΣΠΑ κοντά 300 εκατομμύρια ευρώ επειδή οι υπηρεσίες μας ασχολούνται με τα διάφορα μικροέργα”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top