Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μονεμβασιάς παρέστη το περασμένο Σάββατο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μονεμβασιάς παρέστη το περασμένο Σάββατο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη το βράδυ προχθές Σάββατο 23 Ιουλίου, στην κορύφωση των διήμερων εκδηλώσεων που -με τη συνδρομή της Περιφέρειας- διοργανώθηκαν από τον Δήμο Μονεμβασιάς για τον εορτασμό της 201ης επετείου της απελευθέρωσης της καστροπολιτείας.

Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, σημείωσε ότι η διοργάνωση εκδηλώσεων για το ιστορικό αυτό γεγονός της απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς -στις 23 Ιουλίου 1821, από Υδραίους, Σπετσιώτες, Μανιάτες και ντόπιους-, συντελεί στην καλλιέργεια προβληματισμού και συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης, μέσα από την τιμή προς του τότε αγωνιστές.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια “βοηθά ουσιαστικά και με πολλά εκατομμύρια ευρώ τη Μονεμβασιά και την ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο με σημαντικά έργα υποδομής, αλλά και πολιτιστικά έργα -μέσα από την πρόσφατα υπογεγραμμένη προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τον δήμο για την πολιτιστική του υποστήριξη”.

Ακολούθως ο περιφερειάρχης -παρόντων, μεταξύ άλλων, του δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων- παρακολούθησε συναυλία με την Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, την διευθύντρια της οποίας Μαργαρίτα Θεοδωράκη -κόρη του σημαντικού αυτού συνθέτη- ενημέρωσε για την πρόσληψη προσωπικού στο μουσείο Μίκης Θεοδωράκη, στη Ζάτουνα της Αρκαδίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top