Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Τρίπολης που έγιναν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην αρκαδική πρωτεύουσα παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Τρίπολης που έγιναν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην αρκαδική πρωτεύουσα παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Στις εκδηλώσεις που έγιναν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου χθες Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη για την κατάληψη της πόλης από τους επαναστατημένους Ελληνες τον Σεπτέμβριο του 1821, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο των χθεσινών εκδηλώσεων, με τις οποίες κορυφώθηκε ο εορτασμός για την 200ή επέτειο από την “άλωση της Τριπολιτσάς”, τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος και ακολούθησε ομιλία από τον φιλόλογο Γιώργο Βλάση.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνια στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Αρεως, και ακολούθησε παρέλαση.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της Προέδρου, της προσέφερε τις σφραγίδες ελευθερίας και το βιβλίο “Η Επανάσταση στην Πελοπόννησο” -μία από τις εκδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της φετινής επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στις χθεσινές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο ομόλογός του της Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, οργανώσεων κ.α.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top