Στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα σήμερα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα σήμερα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Καλαμάτα σήμερα Παρασκευή η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, στις εκδηλώσεις για την οποία -που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου- παρέστη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

“Το υπέρτατο χρέος μας αυτές τις -από κάθε άποψη- δύσκολες ώρες είναι να είμαστε ενωμένοι και να δείξουμε υπομονή και επιμονή” τόνισε ο περιφερειάρχης στις δηλώσεις του, μετά τη λήξη της παρέλασης σχολείων, συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, απευθύνοντας παράλληλα συγχαρητήρια προς όλους τους συντελεστές της.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ενώ στη συνέχεια εκφωνήθηκε ομιλία από τον καθηγητή Νίκο Ζαχαριά, κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών από τους επισήμους στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Στις σημερινές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Π.Ε. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ανάλογες εκδηλώσεις διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στις έδρες των υπόλοιπων 4 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σε αυτές παρέστησαν οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες και βουλευτές του κάθε νομού, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν, στο Ναύπλιο η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, στην Τρίπολη ο Γιώργος Βούτσινος γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, στην Κόρινθο οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και στην Σπάρτη ο Δημήτρης Σκάλκος, γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top