Στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με 60 εκ ευρώ εντάσσεται η άρδευση της Β. Κυνουρίας από τον Ανάβαλο

Στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με 60 εκ ευρώ εντάσσεται η άρδευση της Β. Κυνουρίας από τον Ανάβαλο

Στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, εντάσσεται το προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές του Ανάβαλου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Την πιο πάνω ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, στην διάρκεια σύσκεψης με φορείς της Αρκαδίας που είχε σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Ξεκινά πλέον η υλοποίηση ενός έργου που αποτελούσε αίτημα χρόνων, το οποίο θα λύσει το αρδευτικό πρόβλημα για τους αγρότες της Βόρειας Κυνουρίας, καθώς θα αρδευτούν περίπου 60.000 στρέμματα σε έναν καθ’ όλα παραγωγικό δήμο.

Οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοικητικών, Οικονομικών, Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Χρήστος Λαμπρόπουλος ευχαρίστησαν τον υπουργό, καθώς και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη, όπως και τον Αρκά πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, “για την συμβολή τους στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και την έμπρακτη στήριξη στον αγροτικό κόσμο της Αρκαδίας”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top