Στον Δήμο Τριφυλίας προωθήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης της πλατείας Καποδιστρίου στα Φιλιατρά 

Προωθήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τον Δήμο Τριφυλίας η εγκεκριμένη από τo υπουργείο Πολιτισμού -και συγκεκριμένα την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου- μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης της πλατείας Καποδιστρίου στα Φιλιατρά.

Η εν λόγω μελέτη προωθείται επίσης άμεσα προς την Π.Ε. Μεσσηνίας και την Τοπική Κοινότητα Φιλιατρών, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Κάνω έκκληση ώστε να μην χαθούν για τα Φιλιατρά τα χρήματα αυτά, τα οποία μπορούν να διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στο συγκεκριμένο έργο” συνέχισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε πως η δημοπράτηση του εν λόγω έργου -προϋπολογισμού 3.286.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών- θα γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας, η οποία θα έχει και την επίβλεψη, σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΠΟ, με πρόσφατη απόφαση της αποκεντρωμένης αρμόδιας υπηρεσίας του στην Πάτρα, προέβη στην “έγκριση της μελέτης ανάπλασης και ανάδειξης της πλατείας Καποδιστρίου στα Φιλιατρά του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, όπως αυτή αποτυπώνεται και περιγράφεται στα σχέδια και στη τεχνική έκθεση της μελέτης, με τους εξής κάτωθι όρους:

  1. Για την συντήρηση και προστασία των σιντριβανιών θα πρέπει να κατατεθεί

λεπτομερής μελέτη από εξειδικευμένο συντηρητή.

  1. Οσον αφορά στην μελέτη φωτισμού, η Υπηρεσία δεν έχει κατ’ αρχήν αντίρρηση, η οριστική θέση της θα διατυπωθεί αφού υλοποιηθεί το έργο, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να δοθούν κατευθύνσεις για διορθώσεις”.

 

Την εγκεκριμένη από το ΥΠΠΟ μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης της πλατείας Καποδιστρίου στα Φιλιατρά μπορείτε να δείτε εδώ:

https://we.tl/t-d3eCyxuvoK

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top