Τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας σε συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας

Τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας σε συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας

Το θέμα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλαμάτας συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της Π.Ε., το πρωί σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε ο προγραμματισμός για αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, ιδίως όσον αφορά τα ρέματα  Βέλιουρα και Βαθύ Λαγκάδι, που βρίσκονται στις παρυφές της πόλης, καθώς επίσης και αναφορικά με τις αντιπλημμυρικές εργασίες που γίνονται από την Π.Ε. Μεσσηνίας στα ρέματα της περιοχής Καλαμάτας.

Ακόμα, συζητήθηκε και το ύψους 79 εκ. ευρώ έργο που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών για  την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Καλαμάτας, με το οποίο επιδιώκεται να δοθεί οριστική λύση στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.

Στην ίδια συνάντηση, τέλος, συζητήθηκε και το θέμα των εργατών τρίτων χωρών, κατά τη διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου, με τον αντιπεριφερειάρχη να τονίζει ότι ήδη έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες από την Περιφερειακή Αρχή για την ασφαλή  είσοδο των εργατών τρίτων χωρών με στόχο πάντα των περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top