Τεχνική συνάντηση στην Τρίπολη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για ΟΧΕ/ΒΑΑ στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ 2021 – 2027

Τεχνική συνάντηση στην Τρίπολη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για ΟΧΕ/ΒΑΑ στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ 2021 – 2027

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προήδρευσε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου, σε τεχνική συνάντηση που συγκλήθηκε στην Τρίπολη, στο κτήριο ΟΕΒΕΑ, σχετικά με τα σχέδια ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), στο πλαίσιο ενεργοποίησης και εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) “Πελοπόννησος 2021 – 2027”.

Στην εν λόγω συνάντηση, με προκλήθηκε από την  ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2021 – 2027”), είχαν κληθεί δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπηρεσιακά στελέχη από τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού, των Τεχνικών και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των δήμων, αλλά και από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στην νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα σχέδια ΟΧΕ / ΒΑΑ κατευθύνονται πιστώσεις περί τα 150 με 160 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την υπερδέσμευση, ενώ επίσης σημαντική είναι και η χρηματοδότηση για τις κοινωνικές δράσεις.

Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι στόχος της σημερινής -πρώτης- συνάντησης ήταν “να τεθούν οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και δήμων” προσθέτοντας ότι “θα διασφαλιστεί τεχνική βοήθεια, ιδιαίτερα προς τους μικρούς δήμους, από την Περιφέρεια, η οποία ως φορέας της στρατηγικής ια θα έχει τον τελικό λόγο”.

Τόνισε επίσης ο περιφερειάρχης ότι “είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για τα εν λόγω προγράμματα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα με διάσταση οικονομική, αναπτυξιακή, πολιτιστική, ενώ προωθούν δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και προβλημάτων που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ενημέρωσε ότι εν όψει της πρώτης πρόσκλησης για τις ΟΧΕ στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 “θα πρέπει οι δήμοι, κι αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, να είναι έτοιμοι να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις”.

Στη σημερινή συνάντηση μετείχαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους Δήμους Καλαμάτας (ΟΧΕ Ταϋγέτου και μη ολοκληρωμένα έργα της ΒΑΑ), Σπάρτης (ΟΧΕ Ταϋγέτου και ένταξη στην ΒΑΑ), Τρίπολης (ένταξη στην ΒΑΑ)
Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Ναυπλίου (ΟΧΕ), Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (ΒΑΑ και ΟΧΕ) και Ξυλοκάστρου, Σικυωνίων, Νεμέας (ΟΧΕ).

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top