Τέλος καλοκαιριού ολοκληρώνεται η α΄ φάση του μάστερ πλαν της κυβέρνησης για την μεταλιγνιτική εποχή

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ολοκληρώνεται η α΄ φάση του μάστερ πλαν της κυβέρνησης για την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που θα αποτελέσει πλατφόρμα για δημόσια διαβούλευση.

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για τον Σχεδιασμό Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στην μεταλιγνιτική εποχή των πιο πάνω περιοχών, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου.

Ως μέλος της εν λόγω επιτροπής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έθεσε το ζήτημα της άμεσης προώθησης της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη στα χέρια της την πρώτη φάση του μάστερ πλαν που εκπονεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη, στο οποίο προβλέπονται δράσεις με τη συμμετοχή του Πράσινου Ταμείου, το οποίο χρηματοδοτεί συγκεκριμένους άξονες με συγκεκριμένα κονδύλια.

Στη σημερινή συνεδρίαση μετείχαν επίσης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος και ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, πρόεδρος του Δ.Σ. και επιστημονικός διευθυντής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) -το οποίο στηρίζει επιστημονικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προς τα έργα που πρέπει να γίνουν για την μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη και την καλύτερη αξιοποίηση των διατιθέμενων γι’ αυτό πόρων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top