Τεστ covid-19 για τους εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας, “στηρίζουμε ως Περιφέρεια τέτοιες πρωτοβουλίες” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος

Σε τεστ διάγνωσης του νέου κορονοϊού covid-19 υποβλήθηκαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας, εν όψει του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων μεθαύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Οι έλεγχοι έγιναν από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στη Μεσσήνη στο κτήριο του Δημαρχείου, στην Κυπαρισσία στην τοπική νοσηλευτική μονάδα του Γ.Ν. Μεσσηνίας, ενώ στις περιοχές Πύλου, Μελιγαλά, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Αγίου Νικολάου στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας.

Οπως δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι 5 Περιφερειακές Ενότητες “συνεργαζόμαστε με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στηρίζουμε πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες, είτε προέρχονται κεντρικά από την κυβέρνηση, είτε διεξάγονται σε τοπικό επίπεδο από την πλευρά των δήμων”, για να προσθέσει:

“Με πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, οι δύο νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας, έχουν τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Υγείας όπου δημιουργούμε έναν υποστηρικτικό μηχανισμό στελεχωμένο από την μία επισκέπτρια υγείας που ήδη υπηρετεί στην Π.Ε. και τους δύο εν λόγω υπαλλήλους, καθώς και με νοσηλευτικό προσωπικό, όπως κι έναν οδηγό.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό που θα υποστηρίζει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία κάνουν εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια όσον αφορά την έγκαιρη διάγνωση κρουσμάτων, προκειμένου οι επιστήμονες να λαμβάνουν τα μέτρα που πρέπει” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας που κατέληξε:

“Θα ήθελα να ευχηθώ η έναρξη των σχολείων να αποτελέσει μια οργανωμένη προσπάθεια που δεν θα δημιουργήσει, αλλά αντιθέτως θα λύσει προβλήματα -κάτι βεβαίως που θα εξαρτηθεί και από τους γονείς. Ευελπιστώ δε, ότι και με τον εμβολιασμό, που πλέον φαίνεται να προχωρεί χωρίς άλλα προβλήματα, θα είμαστε σε θέση, σε σχετικά σύντομο χρόνο, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top