Τετραήμερη παράταση στην μονάδα επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων για την βιομηχανοποίηση ποσοτήτων που ήδη βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της

Προθεσμία 4 ημερών -και συγκεκριμένα έως την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου- δίνεται με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τη συνέχιση λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων και υλικών κατηγορίας 3 (Rendering) της εταιρείας “Fargeco Hellas” ΕΠΕ, στην περιοχή του Αθήναιου.

Η 4ήμερη παράταση λειτουργίας δόθηκε με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και αφορά αποκλειστικά στην απόλυτη ανάγκη να βιομηχανοποιηθούν οι ποσότητες των ζωικών υποπροϊόντων που βρέθηκαν στο χώρο της πιο πάνω μονάδας, προκειμένου να διασφαλιστούν η δημόσια υγεία, η υγεία των ζώων και το περιβάλλον.

Οπως είναι γνωστό, ο περιφερειάρχης έχει ήδη δημοσιοποιήσει προηγούμενη απόφασή του -σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας- για την αναστολή εκτέλεσης έγκρισης εγκατάστασης της πιο πάνω μονάδας:

“Η Περιφέρεια θα τηρήσει όσα προβλέπει στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

 

Την απόφαση για την 4ήμερη παράταση μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ Ψ8Ρ67Λ1-ΔΓΩ

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top