Θέματα για το Πλατύ στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με τον πρόεδρο της Τ.Κ.

Θέματα που απασχολούν το Πλατύ, του Δήμου Καλαμάτας, συζητήθηκαν στη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είχε σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σπύρο Μαρούλη.

Μεταξύ αυτών, εξετάστηκε η αναγκαιότητα υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στο εν λόγω χωριό, η δυνατότητα επέκτασης του δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου καθώς και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις ενέργειες της Περιφέρειας όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα και τους καθαρισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και μέσω σχετικών εργολαβιών, συνολικού προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ, με τις οι οποίες θα γίνουν παρεμβάσεις στους ποταμούς Πάμισο και Αρι, στους συμβάλλοντες σε αυτούς χειμάρρους, αλλά και καθαρισμοί με μικρά τεχνικά έργα ανάσχεσης των πλημμυρών σε όλο το νομό.

Σχετικά με την επέκταση των αρδευτικών δικτύων του ΓΟΕΒ, ο Στ. Αναστασόπουλος γνωστοποίησε ότι αυτή την περίοδο η Περιφερειακή Ενότητα σχεδιάζει και υλοποιεί έργα αναβάθμισης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων όλων των εγγειοβελτιωτικών έργων και ιδιαίτερα του κλειστού δικτύου του Αγίου Φλώρου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μελέτη επεκτάσεων του αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top