Θετική η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνδράμει πληγείσες επιχειρήσεις από την πρόσφατη κακοκαιρία

Θετικά εξετάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το αίτημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να συνδράμει τις επιχειρήσεις στην περιοχή της Καλαμάτας προκειμένου να αποκαταστήσουν τις υποδομές τους οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ενέσκηψαν την περασμένη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προς τον οποίον απηύθυνε το σχετικό αίτημα με επιστολή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει στην επιστολή του:

“Κύριε Περιφερειάρχη,

Μετά το ιδιαίτερης έντασης καιρικό φαινόμενο που έλαβε χώρα σήµερα (Σ.Σ. Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019) στην πόλη της Καλαμάτας και µετά από επιτόπιο έλεγχο, αλλά και τηλεφωνήματα που δεχθήκαµε, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν εκτεταμένης κλίµακας ζημιές στις υποδομές και στον εξοπλισμό επιχειρήσεων που εδρεύουν στην πόλη µας.

Κύριε Περιφερειάρχη, αιτούµεθα την άµεση καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε συνεργασία µε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και µε τον Δήμο Καλαμάτας, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή οικονοµικής βοήθειας προς αποκατάσταση των δηµόσιων και ιδιωτικών υποδομών και ανακούφιση των επιχειρηματιών στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top