Θύμα της covid-19 το έργο της διάβασης στο ύψος του ΟΑΕΔ, στο Ασπρόχωμα

Η πανδημία αποτελεί την αιτία της καθυστέρησης στο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Ασπροχώματος Καλαμάτας, μπροστά από το κτήριο του ΟΑΕΔ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως έγινε γνωστό, οι εργασίες καθυστερούν καθώς μεγάλο ποσοστό του συνεργείου του αναδόχου, όπως ο ίδιος ενημέρωσε την Περιφέρεια, νοσεί από την covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή δεδομένων σχετικά με τον κυκλοφοριακό φόρτο στην περιοχή, προκειμένου να αξιοποιηθούν στη συνέχεια, στην φάση υλοποίησης της παρέμβασης η οποία προβλέπει:

– Εγκατάσταση τοπικών ρυθμιστών κυκλοφορίας (έξι χαμηλών και τεσσάρων αναρτώμενων) που θα έχουν συνεχώς πράσινη ένδειξη για τα οχήματα και κόκκινη για τους πεζούς, εκτός εάν υπάρχουν πεζοί που θα πατούν το ειδικό κουμπί ώστε εντός σύντοµου διαστήµατος να αλλάξουν οι ενδείξεις

των σηµατοδοτών. Προβλέπονται προειδοποιητικοί σηµατοδότες για την επερχόμενη κυκλοφορία.

– Μείωση της απόστασης διάνυσης των πεζών στο οδόστρωµα της Ε.Ο. Τριπόλεως – Καλαμάτας με την δημιουργία νησίδας, κατά µήκος της πρόσοψης του οικοπέδου του ΟΑΕΔ, µε σκοπὀ να οριοθετηθούν (εν μέρει) οι κινήσεις των οχημάτων και να αποτραπεί η αυθαίρετη και παράνομη κίνησή τους έμπροσθεν του ΟΑΕΔ.

– Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων από ανακλαστική μεμβράνη.

– Διαγράμμµιση οδοστρώµατος µε ανακλαστική βαφή.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top