Τηλεδιάσκεψη από την Π.Ε. Αργολίδας και τον Ιατρικό Σύλλογο για τη διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολεία

Τηλεδιάσκεψη από την Π.Ε. Αργολίδας και τον Ιατρικό Σύλλογο για τη διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολεία

Η διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες αποτέλεσε το θέμα της ευρείας τηλεδιάσκεψης που έγινε  σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, με τη  συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη.

Κύριος σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών και η επισήμανση των καταλληλότερων ενεργειών σε περίπτωση ανάγκης για τη διαχείριση  κρίσης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη –η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία της Π.Ε. Αργολίδας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώθηκε δε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας- η υφυπουργός ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, καθώς και τους επιστήμονες για τον χρόνο που αφιέρωσαν προκειμένου να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων για τα αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, επεσήμανε δε ότι “ενωμένοι και πειθαρχημένοι στον κοινό μας στόχο μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτήν την πανδημία”.

Την ενημέρωση στους συμμετέχοντες γύρω από τα ειδικά θέματα μετάδοσης της νόσου έκανε η ειδική Λοιμωξιολόγος και Επίκουρη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Γαρυφαλλιά Πουλάκου και η Διευθύντρια Παιδιατρικής Νοσοκομείου Ναυπλίου Γεωργία Παναγοπούλου ενώ συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνος Κατσαρός και Γεώργιος Δωροβίνης αντίστοιχα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρος και οι διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού.

Υπήρξε, παράλληλα, ανταλλαγή απόψεων, απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και δόθηκαν διευκρινίσεις, ειδικότερα όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει όταν το παιδί εμφανίσει συγκεκριμένα συμπτώματα καθώς και ποια από αυτά θα οδηγούν τις εκπαιδευτικές μονάδες να ζητούν την διενέργεια μοριακού τεστ καθώς και τη διαδικασία που θα ακολουθείται σε επίπεδο ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναμονή σε ειδικό χώρο του σχολείου ύποπτων κρουσμάτων όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα και θα ειδοποιείται από την εκπαιδευτική μονάδα άμεσα ο ΕΟΔΥ ώστε να παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται πιστά.

“Λάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία έχοντας στο νου την επιδίωξη να χτιστούν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των καθ’ ύλην αρμόδιων ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε επιτυχώς, τυχόν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στα σχολεία του νομού μας και να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία για ο,τιδήποτε χρειαστεί” τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος διεβεβαίωσε για την “άμεση βοήθεια της Περιφέρειας που θα υπάρξει σε κάθε επίπεδο για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης για τα σχολεία”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top