Τηλεδιάσκεψη της ΠΟΕΕ για την επιχειρηματικότητα, με συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Αθ. Κόρκα

Αθηνά Κόρκα - Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Στην πρώτη για το 2021 τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΠΟΕΕ) συμμετείχε την περασμένη Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, προσκεκλημένη του προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλη Παγώνη και του Δ.Σ. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης βουλευτές, στελέχη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και όλων των φορέων του εμπορίου.

Στην παρέμβασή της, η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι “ο γόνιμος διάλογος και η αξιοποίηση των συμπερασμάτων θα βοηθήσουν τη μικρή επιχείρηση που έχει υποστεί τεράστια ζημία μετά τη δεκαετή κρίση, στην οποία προστίθεται επιπλέον και η τρέχουσα υγειονομική κρίση της covid-19”.

“Είναι υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε όλοι να κρατηθεί ζωντανή́ η μικρή επιχείρηση” δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, αναφερόμενη στις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον επιχειρηματικό κόσμο και την στήριξή του από τις επιπτώσεις των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι προέβη, στην αξιοποίηση των πόρων μέσω ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αλλά και στην ενσωμάτωση επιπλέον ΚΑΔ προκειμένου να βοηθηθούν πολύ μικρές επιχειρήσεις στον τομέα της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Μίλησε ακόμα για το γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνει η Περιφέρεια για επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από τα έργα που υλοποιούνται, όπως οι οδικοί άξονες, οι μαρίνες και τα αρδευτικά έργα, με στόχο την αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνδυασμό με την ανάδειξη των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Αναφέρθηκε, τέλος, στην ανάδειξη της Ιστορίας και της Πολιτισμικής Κληρονομιάς μαζί με τον τουρισμό, “ένα σχέδιο που θα φέρει την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, σε συνδυασμό με μεγάλα έργα οδικά, αρδευτικά έργα, επαγγελματική κατάρτιση των επαγγελματιών και προσαρμογή στην καινοτομία και την ψηφιοποίηση”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top