Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών

Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου με τους διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στην εν λόγω σύσκεψη διατυπώθηκαν οι θέσεις της Περιφέρειας όσον αφορά την δημόσια διαβούλευση που κάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

Ο περιφερειάρχης θα μετάσχει αύριο Τρίτη 1η Ιουνίου στην σχετική συνεδρίαση της ΕΝΠΕ, τις τελικές θέσεις της οποίας επί του νομοσχεδίου θα μεταφέρει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επιτροπής θεσμών της Ενωσης.

Επίσης, στη σημερινή τηλεσύσκεψη συζητήθηκαν επίσης, αφ’ ενός η διαδικασία κυκλοφορίας ταξί για αμεα, μέσω της μετατροπής των ήδη κυκλοφορούντων οχημάτων όσων επαγγελματιών επιθυμούν να μεταφέρουν αμεα με αυτά και αφ’ ετέρου η προώθηση της διαδικασίας για την κίνηση βαν μέχρι εννέα θέσεων με άδειες ταξί, δηλαδή η ενδεχόμενη αντικατάσταση με τα εν λόγω βαν υφιστάμενων οχημάτων ταξί από όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top