Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα έργα στη Μεσσηνία -σύμβαση για δημιουργία επιπλέον αίθουσας στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα έργα στη Μεσσηνία -σύμβαση για δημιουργία επιπλέον αίθουσας στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων

Τηλεδιάσκεψη με τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας για την πορεία των έργων στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα, είχε το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκε η εξέλιξη των έργων και από τον περιφερειάρχη δόθηκαν οδηγίες για το καθένα από αυτά.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη στη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης προϋπολογισμού 116.501,87 ευρώ -με πόρους από το ΕΣΠΑ- με αντικείμενο την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, στη Μεσσηνία.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην προσθήκη έργου στην ήδη υφιστάμενη εργολαβία και συγκεκριμένα στην δημιουργία αίθουσας covid-19. Για τον σκοπό αυτό ένας παροπλισμένος σήμερα χώρος του Κ.Υ. -εμβαδού 40 τ.μ.- θα μετατραπεί σε επιπλέον εξεταστήριο και αίθουσα βραχείας νοσηλείας με κλιματισμό, ανεξάρτητη πόρτα εισόδου, παράθυρα και τουαλέτες.

Στόχος είναι να παραδοθεί στους πολίτες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, το αργότερο μέχρι τις 30 του ερχόμενου Ιουνίου, ένας πλήρως αναβαθμισμένος χώρος παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

Σημειώνεται ότι με την καταγραφόμενη αύξηση του τουρισμού στην περιοχή της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια, η δημιουργία επιπλέον αίθουσας νοσηλείας ή εξέτασης στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων κρίνεται απαραίτητη.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top