Τηλεσύσκεψη περιφερειαρχών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις δημόσιες δομές υγείας και το θέμα της πανδημίας

Σε τηλεδιάσκεψη σχετικά με την ενδεχόμενη συνδρομή από πλευράς της αυτοδιοίκησης στην προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας στην ελληνική περιφέρεια, για την αντιμετώπιση των αναγκών που δημιουργούνται από τη νέα έξαρση της covid-19, μετείχε σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και οι ομόλογοί του απ’ όλη την Ελλάδα.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος, ενώ την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων.

Από την πλευρά του ο Π. Νίκας, όπως και οι λοιποί περιφερειάρχες, επισήμαναν ότι οι Περιφέρειες έχουν στηρίξει το εθνικό σύστημα υγείας καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε επίσης και ο ρόλος που μπορεί να έχει η αυτοδιοίκηση στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, αλλά και στο θέμα των ελέγχων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top