Τιμάται αύριο 20 Μαΐου η θυσία του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι

Η θυσία του Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του στο Μανιάκι τιμάται αύριο Πέμπτη 20 Μαΐου με εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει στον τόπο της ιστορικής μάχης η Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα αύριο στο Μανιάκι και την Φλεσσιάδα, θα τελεστεί στις 10.30 το πρωί τρισάγιο στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα, στα Ταμπούρια Φλεσσιάδος, από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Μισή ώρα αργότερα, στις 11, θα τελεστεί τρισάγιο στον ανδριάντα του ήρωα, στο Μανιάκι, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, εκφώνηση ομιλίας από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Θανάση Χρήστου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας Εθνικής Αμυνας Αντώνης Οικονόμου και το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top