Τιμήθηκε στην Αργολίδα η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Τιμήθηκε στην Αργολίδα η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Ναύπλιο και στη Νέα Κίο χθες Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, παρέστη μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στον ναό Παναγίας Θεομάνας στη Νέα Κίο χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου, στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση ομιλίας από τον Γιώργο Κόνδη, διδάσκοντα στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Εξ άλλου, το απόγευμα προχθές Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα στη Νέα Κίο ο 7ος Αγώνας Δρόμου “Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο”, αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Διοργανωτές ήταν η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου του Δήμου Αργους – Μυκηνών, η Δημοτική Κοινότητα Νέας Κίου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Σύλλογος “Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top