Τιμήθηκε στο Ανω Ψάρι η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο Ανω Ψάρι της Μεσσηνίας, η επέτειος για τη Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834 στο.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντα του μητροπολίτη Τριφυλίας Χρυσοστόμου, και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους πρωταγωνιστές της Μεσσηνιακής επανάστασης Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα. Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Γιαννάκη Γκρίτζαλη και ομιλία από τον πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ψαραίων Τριφυλίας Διονύσιο Αθανασόπουλο, ενώ στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφανιών μπροστά στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας  Αναστασία Γκίκα, οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας διοικητής 120 ΠΕΑ σμήναρχος Κωνσταντίνος Καραβλίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Καπέλιος, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα  Γεωργακοπούλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου Σωτήριος Κούκης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top