Τιμήθηκε στο Ανω Ψάρι η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο Ανω Ψάρι της Μεσσηνίας, η επέτειος για τη Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834 στο.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντα του μητροπολίτη Τριφυλίας Χρυσοστόμου, και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους πρωταγωνιστές της Μεσσηνιακής επανάστασης Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα. Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Γιαννάκη Γκρίτζαλη και ομιλία από τον πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ψαραίων Τριφυλίας Διονύσιο Αθανασόπουλο, ενώ στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφανιών μπροστά στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας  Αναστασία Γκίκα, οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας διοικητής 120 ΠΕΑ σμήναρχος Κωνσταντίνος Καραβλίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Καπέλιος, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα  Γεωργακοπούλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου Σωτήριος Κούκης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top