Τιμητική διάκριση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τα Παιδικά Χωριά SOS – εγκαίνια του νέου χώρου τους στην Καλαμάτα παρουσία του περιφερειάρχη Π. Νίκα

Τιμητική διάκριση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τα Παιδικά Χωριά SOS – εγκαίνια του νέου χώρου τους στην Καλαμάτα παρουσία του περιφερειάρχη Π. Νίκα

Εκκληση προς τους πολίτες να πυκνώσουν τις εθελοντικές οργανώσεις, ιδιαίτερα αυτές που είναι προνοιακού χαρακτήρα, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας το απόγευμα χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα, στα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τόσο την κεντρική διοίκηση των Παιδικών Χωριών SOS, όσο και αυτή της δομής της Καλαμάτας, για το σημαντικό έργο που επιτελούν, ενώ απέδωσε τα εύσημα στην πρόεδρο του Κέντρου Ρούλα Χρηστάκη. Ωστόσο, εξέφρασε λύπη για το γεγονός, όπως είπε, ότι “η πολιτεία μας, με οποιαδήποτε έκφανσή της -είτε Περιφέρειες, είτε δήμοι- δεν έχει την καλύτερη των επιδόσεων σε κοινωνικά θέματα. Λείπουν και οι πόροι και η εξειδίκευση, είμαστε πολύ πίσω συγκριτικά με την Ευρώπη, είναι επισημάνσεις που τις κάνω σε κάθε ευκαιρία”, τόνισε ο Π. Νίκας.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε τόσο στην παραχώρηση, επί δημαρχοντίας του, του συγκεκριμένου χώρου από τον Δήμο Καλαμάτας όπως και στο κονδύλιο των 50.000 ευρώ που διέθεσε -ως περιφερειάρχης πλέον- για την ανακατασκευή του, δεσμευόμενος ότι από την Περιφέρεια θα υπάρχει σταθερή και διαχρονική στήριξη προς τα Παιδικά Χωριά SOS.

Σημειώνεται ότι από τα Παιδικά Χωριά SOS απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία επιδόθηκε στον περιφερειάρχη Π. Νίκα. Ανάλογη διάκριση υπήρξε και για τον Δήμο Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν, η πρόεδρος του τοπικού Κέντρου Στήριξης των Παιδικών Χωριών Ρούλα Χρηστάκη, ο Δημήτρης Φαρμάκης ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. των Παιδικών Χωριών SOS, ο διευθυντής Συνηγορίας των Παιδικών Χωριών SOS Στέργιος Σιφνιός και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top