Την 1η Νοεμβρίου Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων

Αίτημα για την φωταγώγηση με πράσινο χρώμα του κτηρίου της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου -Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων- απευθύνει προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω”, με σχετική επιστολή του.

“Με την παρούσα επιστολή ζητάμε την πολύτιμη συμβολή και βοήθειά σας ώστε αυτή τη χρονιά το μήνυμα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών, αλλά και των μεταμοσχεύσεων γενικότερα, να γνωστοποιηθεί και να εισακουσθεί σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας.

Για να πετύχουμε αυτόν τον πολύτιμο σκοπό, προτείνουμε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, ορισμένη από την Πολιτεία ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων να φωταγωγηθεί το κτήριο της Περιφέρειάς σας με το πράσινο χρώμα που συμβολίζει το θαύμα των μεταμοσχεύσεων” σημειώνεται στην εν λόγω επιστολή.

Το σωματείο, εξ άλλου, ζητεί να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη, “ώστε να συζητήσουμε δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών καθώς και την ορθή ενημέρωση στο ευαίσθητο θέμα των μεταμοσχεύσεων”.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2004 με έδρα την Αθήνα και είναι ο πρώτος πανελλήνιος σύλλογος που εκπροσωπεί ασθενείς που έχουν μεταμοσχευθεί από ήπαρ.

Ως αποστολή του ο εν λόγω φορέας, όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, “έχει πάντα ως επίκεντρο το όφελος των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος αλλά και όσων περιμένουν εναγωνίως ένα ηπατικό μόσχευμα” και παράλληλα επιδιώκει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας “για τη μεγάλη ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών που αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση ίσως της σπουδαιότερης ιατρικής πράξης του 20ου αιώνα, της μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων και ιστών”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top