Την εισήγηση της περιφερειακής Αρχής ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συζήτησε την μεταφορά μαθητών με αναπηρία

Την εισήγηση της περιφερειακής Αρχής ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συζήτησε την μεταφορά μαθητών με αναπηρία

Η εισήγηση της περιφερειακής Αρχής εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του, σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου, το θέμα της οποίας αφορούσε στη μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία.

Στην τοποθέτησή του προς το σώμα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για το θέμα αυτό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, όπως φαίνεται από συνολικά 11 έγγραφα, τόσο των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, όσο και του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι υπεύθυνες για την μεταφορά των μαθητών είναι οι Διευθύνσεις Οικονομικών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι αρμόδια για να προτείνει στο υπουργείο Εσωτερικών αλλαγές, προσαρμογές και ρυθμίσεις είναι σύμφωνα με το νόμο η ΠΟΔΕ (Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Εργου) -“ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε και η Οικονομική Επιτροπή”.

Στην ΠΟΔΕ, συνέχισε ο περιφερειάρχης, μετέχουν οι 10 διευθυντές εκπαίδευσης, οι 5 διευθυντές οικονομικών και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας έκανε αναφορά σε σειρά πραγματικών προβλημάτων τα οποία, όπως είπε, θα πρέπει να εξετάσει η ΠΟΔΕ, όπως -μεταξύ άλλων-, η αύξηση του γονεϊκού επιδόματος ώστε να μπορούν οι γονείς να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, η αύξηση της αμοιβής για τους συνοδούς καθώς υπάρχει ελάχιστο σχετικό ενδιαφέρον, η ανάγκη ρύθμισης για τις άγονες επαναλαμβανόμενες διαδικασίες, η έλλειψη μεταφορικών μέσων, όπως επίσης και το θέμα σχετικά με το κριτήριο που αφορά στην έδρα της δημοτικής ενότητας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top