Την βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού, στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Την σύμβαση για το προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο δημαρχείο της Μεσσήνης.

Προηγήθηκε ευρύτατη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη στην οποίαν εξετάστηκαν εκτενώς θέματα του Δήμου Μεσσήνης, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και οι θεματικοί ομόλογοί του Βασίλης Καπέλιος και Αννα Καλογεροπούλου, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της έδρας Γιώργος Μουταφίδης, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου Αντώνης Ψαράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες από την πλευρά του δήμου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας στη Μαυροζούμαινα προγραμματίζεται να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2022, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι χωρίς προβλήματα προχωρεί η μελέτη για τον συνδετήριο δρόμο Λάμπαινα – κόμβος Αρφαρών, όπως και οι μελέτες για το αρδευτικό του Τρικόρφου και για την γέφυρα στις εκβολές του Παμίσου -στο παραλιακό μέτωπο, στα όρια των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει 350.000 ευρώ για τη συνέχιση των εργασιών συντήρησης στο γήπεδο του Παμίσου μέσω προγραμματικής σύμβασης, ενώ μέσω προγραμματικής σύμβασης επίσης θα υλοποιηθεί η βελτίωση του δρόμου μέσα στον οικισμό του Πεταλιδίου έργο που θα συμβάλει στην διευθέτηση ορισμένων προσβάσεων. Τόνισε ακόμα ότι θα υπάρξει και συμπληρωματική σύμβαση για το ήδη υλοποιούμενο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι διατίθεται πίστωση 350.000 ευρώ στο υπουργείο Πολιτισμού για τα έργα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και ενημέρωσε, τέλος, ότι το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού στο Πεταλίδι θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ 2021 – 2027.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top